Šport in prosti čas

Skiroji navdušujejo staro in mlado

Skiroji so za otroke nekaj takega kot avtomobili za odrasle. Sredstvo za prevažanje z enega na drug konec, a hkrati objekt, s katerim sodelujejo v prometu. Tako kot moramo biti v avtomobilih do sebe in drugih kot šoferji odgovorni odrasli, morajo enako zase in za druge skrbeti otroci na skirojih.

S skiroja na kolo

Skiro je po poganjalcu ena prvih možnosti, da se bo otrok sam udejstvoval daljših sprehodov, brez da bi moral mami in očku ves čas sitnariti, da ga vzameta v naročje. Ga res bolijo noge ali samo izsiljuje, ker se mu ne ljubi več hoditi?

Na to vprašanje ne poznamo odgovora, vemo pa, da je prehod s skiroja na kolo običajno zelo enostaven, podobno kot z večjih dvokolesnih poganjalcev. Gre za upravljanje balance oziroma krmila in hkrati držanje ravnotežja.

Brez čelade nikamor

Čelada za skiroOtrok se navadi tudi nošenja čelade, in čeprav se nekaterim odraslim zdi, da je slej ko prej ne bo več želel imeti na glavi, je resnica ta, da se otroci večinoma tako navadijo nanjo, da se na poti sploh več ne počutijo varne, če je nimajo.

Podobno kot sem se sam od začetka navadil na varnostni pas v avtomobilu, in ne samo, da sem še sedaj vedno pripet, ampak se sploh nočem, niti kot sopotnik na zadnjih sedežih, voziti v avtomobilu nepripet. Preprosto se počutim, kot da sem v veliki nevarnosti in s takšnim razmišljanjem seveda na pot ne morem. Morda pa sem videl preveč posnetkov nesreč in v njih, kaj se zgodi s potniki v vozilu po trku, če niso pripeti.

Kako prepoznati kakovostne skiroje?

Skiroje izdeluje kar precej podjetij po celem svetu, in kljub temu da so nekatere blagovne znamke bolj prepoznane od drugih, je potrebno pred nakupom dobro pogledati materiale in tudi kakšne teste na internetu. Tako boste hitro znali ločiti boljše od slabših. Ni vse v barvi in poslikavah, kajti na katerikoli skiro lahko nalepite nalepke in ga naredite takšnega, da bo všeč tudi vašemu otroku.

  • Skiro - oranžen

Raje si poglejte, ali se ga lahko zloži, kako visoko in nizko se lahko nastavi krmilo, poleg tega pa tudi druge malenkosti, kot so kakovost ročajev in materiali, iz katerih so izdelani, ter seveda prostor, kjer stojite z nogami. Ta lahko pretirano drsi ali je občutljiv na trke, lahko pa je narejen kakovostno, iz lahke kovine, hkrati pa ima protizdrsno površino. Če vas na cesti ujame dež, zna to zelo pomagati, da se ne boste znašli na zadnji plati ali da se ne zgodi še kaj hujšega.

Skiroji so super ideja tudi za odrasle, ki se z njimi vse pogosteje vozijo po urbanih središčih. Tam je prometa iz leta v leto manj, površine so namenjene pešcem, in če se odpravite po takšni coni na 2 ali 3 kilometrski pohod in potem še nazaj, vam lahko skiro pride še kako prav.

Pobalinko

Spletni portal Pobalinko.si je namenjen predvsem staršem majhnih otrok, saj boste na portalu našli veliko koristnih nasvetov, ki vam bodo koristili pri vzgoji in učenju svojih malčkov in malčic. Prepričani smo, da boste izvedeli marsikaj novega in zanimivega. Najlepša hvala za obisk in lep dan še naprej!

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button