Šport in prosti čas

Otroški poganjalec za razvoj ravnotežja

Če boste svojega otroka v njegovi rani mladosti naučili vožnje s kolesom na zabaven način, bo to dejavnost zagotovo vzljubil in vzorec prenesel v nadaljnje življenje. Že zelo majhnemu otroku morate dopustiti, da svoje kolo ureja po lastnem okusu, na primer tako, da ga polepi z najljubšimi nalepkami, pobarva, doda različne dodatke in podobno.

Sicer pa ima kolesarjenje na otroka kot tudi na človeka v kasnejši fazi njegovega življenja izjemno pozitivne vplive. Z njim krepi srce, mišice, kuri maščobe, si podaljšuje življenjsko dobo, izboljšuje koordinacijo, v veliki meri pripomore k mentalnemu razvoju ter izboljšuje imunski sistem.

Poganjalec Cruzee

Za otroka pa je, preden sede na pravo kolo, nujno, da mu ponudimo sredstvo, ki ga bo nanj odlično pripravilo. V tem trenutku je zagotovo najboljša rešitev otroški poganjalec; prevozno sredstvo, ki malo spominja celo na igračo. Otroku pri vožnji ponuja številne prednosti, med katerimi je v ospredju pravilen razvoj ravnotežja.

Nakup poganjalčka za našega malčka

Na začetku se vsak otrok najprej sreča s triciklom ali štirikolesnim vozilom. Za upravljanje so takšna prevozna sredstva za otroka dokaj preprosta. Imajo namreč stabilno bazo in ne povzročajo nikakršnih težav z lovljenjem ravnotežja.

Ko otrok tricikel preraste, mu je potrebno zagotoviti pravo otroško kolo, na katerem so tudi pomožna kolesca. Ta so namenjena učenju poganjanja oziroma pedaliranja. V zadnjem času pa je kar nekaj raziskav pokazalo, da je otroško kolo s pomožnimi koleščki vse prej kot primerno, zato mnogi svojemu otroku raje kupijo poganjalec.

Poganjalec Dema

Izkazalo se je, da je otroški poganjalec več kot odlična rešitev za težavo ravnotežja. Čeprav se je marsikomu, ko so se na trgu pojavili prvi poganjalci, to sredstvo zdelo povsem nesmiselno in le potrata denarja, pa se je kmalu izkazalo za obratno. Če dobro poznate zgodovino, veste tudi, da poganjalec v resnici predstavlja neposredno kopijo prvega kolesa.

Otroški poganjalec kot predpriprava na kolo

Poganjalec je v osnovi sestavljen iz dveh koles, najpogosteje iz lesenega okvirja in krmila. Otrok na njem sedi in se hkrati z obema nogama dotika tal ter se z njima poganja tako, da lahko hodi ali teče.

Ko se otrok končno navadi na gibanje na poganjalcu ter razvije še nekaj več ravnotežja, se začne odrivati od tal in krčiti noge. Na ta način pride do faze vožnje po samo dveh kolesih.

Torej, ko vaš otrok z znanjem vožnje, ki ga je pridobil s pomočjo otroškega poganjalca, preide na kolo, je njegov problem ravnotežja že rešen. Ostane mu samo še učenje poganjanja, kar pa je seveda veliko enostavneje kot pa sama vadba ravnotežja.

Pobalinko

Spletni portal Pobalinko.si je namenjen predvsem staršem majhnih otrok, saj boste na portalu našli veliko koristnih nasvetov, ki vam bodo koristili pri vzgoji in učenju svojih malčkov in malčic. Prepričani smo, da boste izvedeli marsikaj novega in zanimivega. Najlepša hvala za obisk in lep dan še naprej!

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button