Šport in prosti čas

Električno kolo za otroka – DA ali NE?

Tudi vi opažate, da je na cestah vse več električnih koles, na katerih se prevažajo prav vse generacije, med njimi pa ne manjkajo niti najstniki in celo mlajši otroci? Morda o tej vrsti kolesa nimate najboljšega mnenja, po drugi strani pa se vam zdi, da bi ga bilo vredno preizkusiti. Bi ga kupili svojemu otroku, če bi ugotovili, da je električno kolo v resnici prav zabavno in koristno prevozno sredstvo?

Vzporedno z električnimi kolesi se je predvsem po mestih močno razširila uporaba električnih skirojev. Tudi ta prevozna sredstva med številnimi kritiki puščajo še vedno odprte odgovore na vprašanja, kot je na primer, ali je takšna oblika sredstva sploh primerna za otroka.

Kaj je tisto, kar nas najbolj skrbi? So električna kolesa, skiroji in podobna prevozna sredstva prehitra, pretiha, predraga? V nadaljevanju se bomo osredotočili predvsem na vprašanje, ali je električno kolo primerno za otroke in zakaj DA oziroma zakaj NE.

Če otroka pripravite na odgovornost in pravila

V kolikor boste svojega otroka že od samega začetka dobro pripravljali oziroma soočali z vsemi novostmi na trgu, so vaše skrbi lahko pol manjše, kot bi bile sicer. In tako je tudi pri izbiri vrste kolesa.

Otroško električno kolo Scott Roxter eRIDE 24"
Električno kolo Scott Roxter eRIDE 24″ za otroke od 9 do 12 let starosti (na voljo v trgovini Extreme Vital).

Če boste otroka dobro pripravili na vožnjo z električnim kolesom, se nimate kaj bati, da bi bila njegova vožnja nevarnejša kot pa vožnja s klasično vrsto kolesa, kjer se je prav tako potrebno držati določenih pravil in biti zelo odgovoren.

Če boste e-kolo kupili zase, ga kupite še otroku

Zakaj e-kolesa ne bi kupili tudi svojemu otroku, če ga nameravate kupiti zase? Ob tem se vam najverjetneje pojavi vprašanje, povezano s financami. Nakup več e-koles hkrati je lahko kar velik finančen zalogaj, sploh če boste posegali po nekoliko boljših različicah e-koles.

Po drugi strani pa se zavedate, da kolo ni izdelek, ki bi ga kupovali vsako leto, temveč sredstvo, ki ob dobrem vzdrževanju z vami lahko zdrži precej let.

Električno kolo ni razvada

Mnogi starši so še vedno mnenja, da bi bila izbira e-kolesa za otroka velika napaka. Še vedno so namreč prepričani, da so kolesa na električni pogon velike razvade, kar pa še zdaleč ni res. Je pa res, da omogočajo lažje poganjanje in z njimi naenkrat lahko naredite precej več kilometrov.

Ne glede na to, ali menite, da je nakup e-kolesa za vašega otroka prava odločitev ali ne, je naše mnenje naslednje. Nakup električnega kolesa vsekakor je primeren za vašega otroka, če ga boste nanj dobro pripravili in če bo imel v zavesti, da se mora striktno držati določenih pravil.

Pobalinko

Spletni portal Pobalinko.si je namenjen predvsem staršem majhnih otrok, saj boste na portalu našli veliko koristnih nasvetov, ki vam bodo koristili pri vzgoji in učenju svojih malčkov in malčic. Prepričani smo, da boste izvedeli marsikaj novega in zanimivega. Najlepša hvala za obisk in lep dan še naprej!

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button