Nasveti za starše

5 nasvetov za uspešno uspavanje otroka

Če imate v hiši novorojenčka ali zelo majhnega otroka, potem je velika verjetnost, da se spopadate tudi s tem, kako ga najlaže in najhitreje uspavati. Morda imate res veliko srečo in otrok lepo zaspi, ko je to potrebno. Takih srečnežev med starši je sicer zelo malo, zato vam bomo v današnjem prispevku zaupali 5 odličnih nasvetov, ki bodo v veliki meri koristili tako vam kot tudi vašemu malčku.

1. Spanje ob točno določeni uri

Svojega otroka pripravite na spanje ob točno določeni uri. Nato poskrbite, da bo najkasneje uro zatem trdno spal. Raziskave so pokazale, da že 15-minutni razmik lahko naredi negativne posledice. Otroka dajajte spat ne njegovo mesto in tako ne spreminjajte mesto ležišča. Čeprav je otrok majhen in morda še ne govori, pa je njegov bioritem že kar dobro razvit.

2. Otrok naj pred spanjem uporablja dudo

Eno od prvih pravil, ki bi vam ga zagotovo posredovali strokovnjaki, pravi, da vaš otrok ne sme zaspati med dojenjem. Če otrok uporablja dudo, ste v resnici v veliki prednosti, se vam ne zdi?

3. Otroku spanje predstavite s pomočjo pravljičnih junakov

Ko je otrok zadosti star, da vas tudi razume, ga lahko uspavate s pravljico. Lahko mu v fizični obliki predstavite enega od ljubkih pravljičnih junakov, nad katerim je otrok že tako in tako navdušen. Naj bo to medvedek ali kaj podobnega. Nato mu povejte, da si tudi on želi spati in da bi bilo odlično, če objeta zaspita skupaj.

4. Uspavanje otroka s primerno glasbo

Če ste že kdaj poprej vneto iskali, kako lahko najhitreje uspavate svojega malčka, potem ste zagotovo naleteli na nasvete, ki so povezani s poslušanjem glasbe. Otroka namreč lahko uspavate s pomočjo ustrezne glasbe. V glasbenih trgovinah kupite CD ali drug podoben pripomoček, ki je narejen za prav ta namen.

5. Vztrajnost, potrpežljivost in odločnost

Še tako koristni nasveti in oprijemi pa potrebujejo vašo potrpežljivost, vztrajnost in odločnost. Morda bo prvih nekaj dni otrok rabil nekoliko več časa, da se umiri, pripravi na spanje in končno zaspi. A že čez nekaj časa bo to naredil veliko hitreje, vi pa boste lahko ponosni nase, da ste dosegli želeno.

Navedli smo 5 nasvetov za uspavanje dojenčkov in mlajših otrok. Takšne prijeme zagovarjajo tudi strokovnjaki. Vsak od vas pa ima prav zagotovo še kak svoj učinkovit način, ki ga je odkril čisto po naključju. Če deluje, potem imate srečo in ponoči bolje spite. Svojo rešitev delite še z drugimi starši. Vaših nasvetov bodo še kako veseli, obenem vam bodo tudi hvaležni.

Vir: https://znanjelovec.si/5-nasvetov-za-uspavanje-otroka

Pobalinko

Spletni portal Pobalinko.si je namenjen predvsem staršem majhnih otrok, saj boste na portalu našli veliko koristnih nasvetov, ki vam bodo koristili pri vzgoji in učenju svojih malčkov in malčic. Prepričani smo, da boste izvedeli marsikaj novega in zanimivega. Najlepša hvala za obisk in lep dan še naprej!

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button