Zanimivo in poučno

Je pametna ura primerna za otroka?

Svet so preplavile pametne naprave v obliki mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, a se tehnologija in napredek tam nista ustavila. Tako so pametne postale tudi ure, ki znajo danes precej več kot le kazati čas. Spremljajo naše vitalne znake in nas opozarjajo na spremembe.

Povezane z drugimi napravami delujejo kot telefoni, prenašajo klice in sporočila, lahko jih uporabimo za osebne trenerje in še marsikaj drugega. Pa je takšna ura primerna tudi za otroka? Do neke mere zagotovo, saj se bo otrok hitreje in lažje spoznal z branjem »časa« in dobil tudi motivacijo za šport.

Kaj lahko ponudi pametna ura?

Omenili smo že spremljanje vitalnih funkcij, kamor npr. sodita utrip srca in merjenje kisika v krvi. Nekatere ure zmorejo preveriti celo krvni tlak. Kaj pa lahko stori pametna ura za otroke? V resnici marsikaj in ne zgolj za otroke, pač pa tudi za starše.

Pamerna ura Colmi P8 Plus GT
Pamerna ura Colmi P8 Plus GT (v črni barvi) — GoSport.si

Določene pametne ure imajo vgrajene varnostne funkcije, s katerimi lahko spremljate, kje se giblje otrok in vas v primeru prekoračitve območja o tem obvesti s sporočilom na vaš telefon. Ker lahko na pametne ure nalagamo različne aplikacije, je jasno, da bomo med njimi našli tudi takšne, ki so izobraževalne narave.

Učenje organizacije

Danes si brez digitalnih pomočnikov ne predstavljamo več dela, učenja ali zabave in tudi ne organizacije dela in celotnega dneva. Kopica opravkov zahteva, da se znamo organizirati. Tudi otrok si lahko s pomočjo pametne ure organizira svoj dan.

Pametna ura Colmi P9
Pametna ura Colmi P9 (v roza barvi) — GoSport.si

Kdaj je čas za nalogo, učenje, trening in tako dalje. Tako se otroci učijo organizacije, ne da bi bili v to prisiljeni. Pametna ura ima tudi koledar, na voljo so aplikacije, v katerih se ustvarjajo kratki zapiski, obenem pa se otrok uči odčitavati čas tako na analognem kot digitalnem prikazu ure, saj je med njima enostavno preklapljati.

Pametna ura Colmi P18T

Da so pametne ure na voljo že za zelo ugodno ceno, vemo, in pametna ura Colmi P18T je pravi pokazatelj, da kvaliteta in nabor funkcij ne trpita zaradi cene. Čeprav gre za cenovno zelo ugodno pametno uro, pa ta uporabniku ponuja precej več, kot bi si sprva mislil.

Pamerna ura Colmi P18T
Pamerna ura Colmi P18T (v črni barvi) — GoSport.si

V prvi vrsti velja omeniti zelo lep in moderen dizajn ure. Na področju zdravja pa ta tehnološka igračka zmore marsikaj. Merjenje srčnega utripa, telesne temperature in spremljanje spanca so funkcije, ki so še kako dobrodošle.

Deluje lahko tudi v osmih športnih načinih ter tako poskrbi za zdravo gibanje. Pogrešali pa ne boste niti vrste drugih aplikacij, še posebej pa navduši zelo zmogljiva baterija. Če si vaš otrok želi pametne ure, je Colmi P18T vsekakor ena izmed tehnološko dovršenih opcij.

Pobalinko

Spletni portal Pobalinko.si je namenjen predvsem staršem majhnih otrok, saj boste na portalu našli veliko koristnih nasvetov, ki vam bodo koristili pri vzgoji in učenju svojih malčkov in malčic. Prepričani smo, da boste izvedeli marsikaj novega in zanimivega. Najlepša hvala za obisk in lep dan še naprej!

Drugi berejo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button